2021-07-05 08:17:14• hírek • Szatmár.ro

Jól sikerült horgászverseny

Az udvari és a csengeri önkormányzat közös, határon átívelő együttműködési pályázata, a Határtalan Zöld Folyosó legújabb rendezvénye volt az a hétvégéi horgászverseny, melyen azok a horgászok vehettek részt, akik a múlt hónapban elvégezték a pályázat keretében meghirdetett horgászkurzust.

A tanfolyam célja nem volt más, minthogy a horgászok megismerjék azokat a szabályokat és kötelezettségeket, melyek betartása kötelező, amikor Natura2000-es természetvédelmi területen horgásznak.

Ezen ismereteket elsajátítva pedig minden adott volt, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassák magukat a vízparton, melyre remek lehetőséget biztosított a pályázat keretében felújított vízterület Udvari község területén.

A Szamos alsó folyásának holt ága egy gyönyörű hely, ahol a résztvevők baráti hangulatban élvezhették az ott eltöltött órákat, természetesen betartva minden olyan szabályt, amelyek a Natura2000-es területen való tartózkodásra és horgászatra vonatkoztak.

Békéssy Erzsébet a pályázat ötletgazdája szerkesztőségünknek elmondta, a Szamos Varázsa névre keresztelt öko-turisztikai övezet egy kiváló helyszínnek bizonyult, ahol minden résztvevő jól érezte magát és a horgászat mellett arra is jutott idő, hogy megcsodálják az ökoszisztéma szépségeit.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: